Introvert/ekstrovert

stockfresh_1802021_3d-white-people-lying-on-a-question-mark_sizeXS_9bb9ca

 

Mange lurer på om de er introvert eller ekstrovert, og har kanskje tatt en personlighetstest som viser det ene eller det andre. For det første er det ikke snakk om enten eller, men om grader av det ene og det andre. Vi er altså begge deler og det handler om hvor mye ekstrovert vi er i forhold til introvert. For det andre er det for enkelt å kategorisere en person på denne måten. For det tredje er det mange misforståelser rundt dette.

 

Her er noen av dem:

  • Introverte mennesker er ikke sjenerte eller usikre, de blir «tappet» for energi hvis de er for lenge sammen med mange mennesker på en gang eller kontakten blir for overfladisk.
  • Ekstroverte mennesker er ikke åpen som en sil til alle, de er utadvendte, men ikke nødvendigvis spesielt åpen eller privat.
  • Introverte er ikke nødvendigvis lukket, de kan være svært åpne eller private.
  • Ekstroverte er ikke nødvendigvis selvsikre eller sterke på sosial atferd, de er glad i mennesker og får energi av å være sammen med andre.
  • Introverte jobber bedre alene enn ekstroverte, men har skaffet seg input på forhånd, mens ekstroverte gjerne jobber mer interaktivt med andre fra første stund.
  • Mange introverte kan virke ekstrovert på sosiale medier, mens ekstroverte kan virke introverte privat, spesielt hvis de jobber i et ekstrovert miljø.
  • Introverte kan virke ekstrovert på jobben sin (fordi det kreves), mens de lader batteriene privat (introvert atferd).
  • Ekstroverte mennesker er ikke overfladiske, de blir inspirert av andre og liker å diskutere med andre. De tar egne selvstendige valg.

Vi kjører et kurs som heter «Kommunikasjon og personlighet» som går ut på å bevisstgjøre og reflektere over hvordan man selv er. På dette kurset kan du også ta en test på hvor mye ekstrovert og introvert du er, men det er ikke det viktigste. Det som er viktig er å være bevisst på hva som skal til for at du skal fungere best og være mest mulig fornøyd. Gjennom bevisstgjøringen blir det også enklere å uttrykke overfor andre hva som er viktig for deg.

 

Intuisjonsskolen 2014